ترانسمیتر دما چیست و چگونه کار میکند ؟

ترانسمیتر از ترکیب دو واژه TRANSFER+METER گرفته شده است.

یعنی تجهیزی که بتواند یک کمیت فیزیکی را اندازه گیری کرده(METERING)وآن را به مکانی دورتر مثل اتاق کنترل انتقال(TRANSFER) دهد.می تواند نیوماتیکی و یا الکترونیکی باشد. در هر دو مورد،سیگنال ارسالی استاندارد بوده و برای تجهیزاتی که در LOOP کنترل قرار دارند قابل فهم می باشد.

در نوع الکترونیکی جریان ۲۰-۴ میلی امپر و در نوع نیوماتیکی فشار هوای ۱۵-۳ (PSI)یا (bar)از سوی TRANSMITTER به کنترلرهای الکترونیکی و نیوماتیکی ارسال می شود.

ترانسمیتر چگونه کار می کند؟

امروزه بطور وسیعی از ترنسمیترهای دما در سیستم های ابزار دقیق پیشرفته استفاده می شود، به این دلیل که با بکارگیری آنها امکان استفاده از متراژ بالای کابل، در سیستم کنترل و ابزاردقیق وجود خواهد داشت. این موضوع بخصوص برای سایت هایی که بسیار بزرگ هستند یک مزیت محسوب می شود. همچنین این دستگاهها آماده سازی سیگنال (Signal Conditioning) را قبل از ارسال انجام می دهند.

به عنوان مثال یک ترانسمیتر دمای دو سیمه، ورودی را از ترموکوپل یا یک PT100 سه سیمه دریافت می کند و دمای خروجی را به یک سیگنال جریانی 4-20 mA تبدیل می کند. ترنسمیتر معمولا به یک ورودی ولتاژ 24V DC نیاز دارد که بصورت سری به یک اینترفیس دوسیمه متصل می شود.

این دستگاه با استفاده از جریان دریافتی از یک منبع تغذیه میزان دما را با فاصله  و راه دور از ورودی که سنسور به او می دهد، دریافت می کند.  در این هنگام ترانسمیتر کمترین میزان انرژی را از منبع تغذیه دریافت کرده و پس از دریافت، هر چقدر میزان دما بیشتر باشد ترانسمیتر مقدار بیشتری از جریان  را استفاده خواهد کرد  و این مراحل تا زمانی که  به 20 میلی آمپر برسد ادامه پیدا خواهد کرد.

توجه داشته باشید که میزان 20 میلی آمپر بالاترین دمای حس شده توسط سنسور حس گر می باشد.  مداری که در داخل این ترانسمیتر قرار دارد بیشتر برای مشخص نمودن محدوده ی دما مورد استفاده قرار می گیرد.

در برخی از مدل ها به جای تبدیل کردن سیگنال RTD به سیگنال های خروجی 4 تا 20 میلی آمپر آن را به خروجی از نوع RS_232C  تبدیل  می کند.

طراحی وب سایت آرادپرداز